de kunst is je te blijven verwonderen

“Het mooie van schilderen is dat je jezelf kunt verrassen. Als ik aan een nieuw schilderij begin, werk ik vanuit een idee of een beeld, maar tijdens het schilderen laat ik het verder gebeuren. Onderweg heb je niet alles in de hand, daar kies ik voor, want dat kan iets nieuws opleveren. De inhoud ontstaat door vormen, die zich meestal spontaan aandienen, te combineren. Mijn werk wordt gekenmerkt door een mix van figuratie en abstractie. Het schilderen is een proces waarin verstand en gevoel elkaar aanvullen en versterken, toevallig ontstane schilderingen worden weer gestuurd.
Het is een zoektocht naar het evenwicht tussen kleuren en kleurvlakken, vorm, lijnen en diepte. Verbeteren, verdiepen, vernieuwen en overbodigheden weglaten.

De schilderijen hebben een heel eigen dieptewerking. Bij nadere beschouwing zijn het doeken vol verschillende lagen kleurtoetsen. Hoe langer je naar een schilderij kijkt, hoe meer er te ontdekken valt in de voorstelling. En tegelijk moet het schilderen van de doeken afspatten. De kunst is, zo te schilderen dat je erdoor geraakt wordt. Uiteindelijk gaat het toch om emotie.

Het is heerlijk om te schilderen en ook geweldig als iemand blij is met je werk. Het loslaten van je werk geeft weer ruimte voor groei, om je verder te ontwikkelen. De kunst is je te blijven verwonderen.”